Prijava: Tragovi u snijegu

Prijava: Tragovi u snijegu

Zatvorene prijave na trodnevni pjesničko – ekološki rezidencijski program „Tragovi u snijegu“ na Recikliranom imanju Vukomerić od 26.-28. siječnja 2018.

Odabrani pjesnici su:

Goran Zajček
Tamara Grdić
Roberto Vodanović Čopor
Toma Zidić
Anamarija Levak
Poe zija

Svima ostalima od srca zahvaljujemo na prijavi. 

Program „Tragovi u snijegu“ jedinstveni je događaj koji će educirati pjesnike o problematici ekološkog otiska te im omogućiti da kroz edukaciju i kontemplaciju prenesu problematiku i/ili rješenja u stihove koji će biti objavljeni u digitalnoj zbirci poezije.

Ekološki otisak je mjera područja potrebnog da osiguramo proizvode i usluge za ljudski život na Zemlji, a s obzirom na (ne)uređenost današnjeg političko-ekonomskog globalnog sustava, proizvode i usluge zapravo nabavljamo i krademo iz ekosustava drugih ljudi, zemalja u razvoju i siromašnih žitelja Zemlje. Zbog toga naš planet ne stiže nadoknaditi sve potrošene resurse. S obzirom da se pjesništvo treba baviti aktualnim temama, pitanjima srca i duše, umiranje Zemlje te ljudska pohlepa i konformizam, problematike su koje neizbježno pogađaju pera pjesnika.

Kroz trodnevni boravak 6 će pjesnika dobiti mogućnost kroz upoznavanje s problematikom razviti vlastito umjetničko promišljanje o problemu. Pjesnici bi tako aktivistički aktualizirali i skrenuli pažnju na temu ekološkog otiska i ostavili svoj umjetnički otisak koji bi omogućio iznošenje problematike drugim umjetnicima i građanima.

Odabranim će pjesnicima biti osiguran besplatni smještaj, prijevoz (Zagreb – Vukomerić) i hrana.


Photo by Mira Kemppainen on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: